Bruiloft Judith & John

Welkom

Onze school

De Oranjeschool is prachtig gelegen aan het kanaal. De school lijkt vanaf de weg niet zo groot, maar als je verder kijkt en het pad inloopt, dan merk je dat het gebouw langer is dan gedacht. De Oranjeschool wordt bezocht door zo’n 270 leerlingen. We hebben drie kleuterklassen en de groepen 3, 4 en 5 zijn gesplitst zodat we daardoor met kleinere groepen kunnen werken en de kinderen veel aandacht kunnen geven.

De school is in 1930 gebouwd, daarna werd de school regelmatig gerenoveerd. Onze school is een “groeischool”. In 2013 werd de school uitgebreid met een nieuw kleuterlokaal en in 2016 met een nieuw lokaal voor groep 8.

Het gebouw is aan de ene kant nostalgisch, met o.a. een lange gang, maar oogt anderzijds van binnen heel modern. Zo beschikken we bijv. over een leuk computerlokaal. Daarnaast werken we ook met iPads en tablets. In groep 5 en 6 verwerken we de lesstof niet meer in schriften maar op tablets, zo kan elk kind werken op zijn of haar niveau.

We zijn een KiVa-school, dat wil zeggen dat we werken met een programma dat veel aandacht heeft voor de sociale omgang  en het veiligheidsgevoel van de leerlingen.

We hebben ons als team de laatste jaren ontwikkeld op het gebied van coöperatief leren. Een manier van lesgeven waarbij de leerlingen actief bij de lessen worden betrokken en waarbij er veel sprake is van samen leren in tweetallen en groepjes.

Onze slogan is “Ieder kind zijn talent”. Daarom hebben we talentenclubs opgericht: zo is er de 3D-groep, de Bijdehand-club, de teken-schilderclub en de schaakclub. 

De Oranjeschool is een leesschool. We besteden heel veel aandacht aan goed leren lezen, een belangrijke voorwaarde voor het leren. We werken met leesweken waarin leesmotivatiespelletjes worden gedaan, elke week komt er een leeshond en in de groepen 2 en 3 zijn er leesclubs. 

De komende jaren gaan we ons richten op de 21st century skills. Op een coöperatieve manier gaan we daarbij bezig met leren denken en leren leren.

U leest hier meer over onder het kopje “informatie voor ouders”.

Met ons team staan we iedere dag weer klaar om de kinderen te ontvangen en te begeleiden in hun ontwikkeling.
Belangrijk daarbij vinden we de omgang met elkaar, het kind moet met plezier naar school gaan en moet zich veilig voelen.
Veel plezier op onze site.

Bestuur PCBO Vroomshoop

Bezoek ook de websites van de andere scholen binnen de vereniging: